web analytics

Translate

Another Blogging Tag

dinsdag 29 april 2014

Het stikt van de ‘Another Blogging Tag’ in Bloggertjeswereld, vandaag ben ik another blogger die hem invult. Juist heel leuk, want iedereen geeft andere antwoorden. In deze tag vertel ik meer over mijn blog en hoe ik ernaar kijk.

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Er valt nog zoveel te verbeteren, haha! Zo doe ik heel erg mijn best om beter op mijn spel- en typfouten te letten. Helaas is dit wel iets waar ik geleidelijk beter in wordt dus vergt dat tijd. Wel merk ik dat ik steeds minder fouten maak (thanks voor iedereen die me altijd verbeterde, dat vind ik fijn!) Maar ze glippen er nog te vaak doorheen. Daarnaast wil ik ook nog betere video’s en foto’s maken.

Wat ik graag zou willen houden? Mijn lay-out!! haha, ik ben er nog steeds erg blij mee!

Doe je alles voor je blog alleen?

Veel wel. De lay-out, video’s monteren, video’s bedenken, uitwerken, fotograferen, foto’s bewerken, artikelen schrijven, mails beantwoorden… Ik zorg dus voor de content en de technische dingen (op de webhosting en domein na). Ik krijg wel hulp van Blogmij en Social1nfluencers. 2 top bedrijven met geweldige mensen die voor advertenties en campagnes zorgen. Oh en vrijdag ga ik voor het eerst filmen met een cameraman! Ik vind het wel een beetje spannend, waarschijnlijk zal ik dit alleen eens in de zoveel tijd doen hoor. Hij maakt echt hele toffe dingen en is erg creatief en we willen een hele toffe video neerzetten.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Moeilijk. Ik ga denk ik voor een 7. Ik ben wel heel tevreden met mijn blog, maar zie nog genoeg punten die ik kan verbeteren. Natuurlijk kost zoiets tijd en energie dus hoop ik dat dat later beter is! Maar er zullen altijd punten zijn waarop iemand zich kan verbeteren.

Verdien je geld met bloggen?

Zo nu en dan wel ja.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? 

Dat je door internet toch anders communiceert dan in werkelijkheid. Sommige dingen kunnen anders overkomen dan in het echt. Dat kan soms verkeerd overkomen en dat is best wel naar.

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Mooie foto’s en een goede lay-out. Ik ben fan van een mooi design. Daarnaast vind ik een leuke persoonlijkheid ook altijd een must. En niet te vergeten, originaliteit en de manier van schrijven. Iemand die geweldig schrijft, Iris bijvoorbeeld, vind ik heel leuk.


Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Ja! Zo leuk! Heel veel leuke en lieve mensen. Een hoop andere bloggers zoals, Sharon, Lotte, Vera, Teske, Esmay, Emilia, Diana, alle andere meiden van Femme, een hoop mensen achter de schermen (zo zie je op de foto Daan, onze manager haha) en nog een hele hoop. Ik heb ze overigens ook helemaal niet op volgorde genoemd, puur een paar random mensen. Ik heb natuurlijk met iedereen wel een andere band en dat maakt het ook nog bijzonderder. Ook een hoop lieve fans en ja, het is gewoon geweldig. Ik geniet er echt van dat bloggen mensen bij elkaar brengt.

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Ik vind persoonlijk bloggen erg leuk. Ik lees zelf ook altijd het liefste persoonlijke blogs bij anderen. Zo schrijf ik de laatste tijd iets meer diaries en dat vind ik echt heel erg leuk. Ik lees veel Scandinavische blogs – uiteraard met Google Translate – en daar is persoonlijk bloggen ook helemaal hot ‘nd happening. Af en toe vind ik het ook fijn om extra persoonlijk te zijn, zoals met mijn eetstoornis. Ik wil laten zien dat we allemaal wel eens shit meemaken en vind het fijn als ik mensen daarmee kan helpen. Dat doet me echt goed. Ja, ik ben best wel persoonlijk, maar ken mijn grenzen. Ik denk na bij wat ik deel en wat de risico’s ervan zijn. Het moet niet té worden.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Ik zou nog heel lang door willen gaan! Daarnaast ben ik nog jong en zit dat in mijn voordeel wat dat betreft. Ik kan ook echt niet voorstellen hoe het is als ik niet meer zou bloggen. Wat zou ik dan doen al die tijd? Ik steek er zoveel tijd en liefde in en wil dat voorlopig nog niet opgeven. Hoe mijn blog zich verder ontwikkelt vind ik een moeilijke vragen. Ik hoop in ieder geval steeds beter te worden!

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Nee! Dikke doei.

IMG_3622

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Mijn laptop, WordPress als besturingssysteem, Photoshop CS6 voor bewerken van foto’s, Adobe Premiere Pro & After Effects voor video’s, Canoon 600D met 50mm 1.8 en 17-50mm 2.8 lenzen en dat was het wel zo’n beetje haha.

Ziezo! Nu weten we weer een hoop meer over mijn blog. Als je nog vragen hebt, let me know! Genoeg over mij, voor de bloggers onder ons: voel je vrij om de tag over te nemen. Ben heel benieuwd naar jullie antwoorden.

Love,

Jiami.

67 comments op “Another Blogging Tag”

 1. Laura

  Je hebt de tag erg leuk ingevuld! Ik heb hem ook al gedaan, haha! ;)

  [Antwoord]

 2. Kelly caresse

  Wat heb je deze tag leuk ingevuld, tof om te lezen hoeveel positiviteit en geluk je uit het bloggen haalt, dat herken ik zelf als blogger ook helemaal! Ik ga deze tag van je overnemen :)

  [Antwoord]

 3. Martina

  Een 7 vind ik echt te laag, maar kritisch zijn is natuurlijk goed

  [Antwoord]

 4. Svenja

  Leuk om aan de hand van deze tag een klein beetje een kijkje achter de schermen te krijgen. Zoals Martina zegt, een 7 is inderdaad wel erg laag. Leuk ook om te lezen dat je zo veel gave dingen als vriendschappen door het bloggen zijn ontstaan!

  [Antwoord]

 5. Tessa

  Ik vind dit echt een leuke tag om te lezen bij andere. Zo leer je nog iets bij over de persoon achter de blog.

  LIefs

  [Antwoord]

 6. MySimplySpecial

  Leuke tag! Ik vind dat je het allemaal heel knap doet!

  [Antwoord]

 7. Lifemaud

  Ik hou van tags, het liefst zou ik alle tags invullen.
  Maargoed, ik denk dat ik deze even oversla dan, haha.
  Je vult hem echt heel leuk in, ik vind je blog (en jou!) een dikke 8,5 hoor!

  [Antwoord]

 8. Lydia

  Leuk ingevuld Jiami! Met deze tag leer je de persoon achter de blog nog beter kennen, en dat is altijd, erg tof!

  [Antwoord]

 9. Lauriëtte

  Leuk om je antwoorden te lezen!

  [Antwoord]

 10. Tessa

  Leuk om te lezen! De antwoorden zijn inderdaad bij iedereen anders dus blijft het een leuke tag <3

  [Antwoord]

 11. femketje

  super leuk om te lezen :D

  [Antwoord]

 12. Luna

  Hi Jiami, leuk dat je de tag hebt gedaan! Ik bedacht ‘m een tijdje geleden (zou je erbij mogen zetten, dat zou ik leuk vinden!) en ik heb ‘m al vaak rond zien gaan. Aaanyways, tof om de tag ook bij jou te lezen! Liefs

  [Antwoord]

 13. Dita

  Wat heb je deze tag leuk ingevuld

  [Antwoord]

 14. Sophie

  Leuke tag! Ik ben echt gek op je lay out! Ik vind ‘m echt heel mooi! Ook je foto’s, i love it! :love:

  [Antwoord]

 15. iris kisjes

  Leuke antwoorden jiami! Ik heb de tag ook gedaan!
  Spoonofbeauty.wordpress.com
  Liefs, mij

  [Antwoord]

 16. Inge

  Leuke tag!! En een 7 is echt veel te laag joh, moet je kijken hoeveel tijd en energie je erin stopt. Bovendien is je lay-out helemaal zelf gemaakt dat is zeker bijzonder hoor!

  [Antwoord]

 17. Hester

  ‘Helaas is dit wel iets waar ik geleidelijk beter in wordt dus vergt dat tijd’ –> word. Toch typisch dat je precies in die zin een fout maakt, haha. :p Leuk om de TAG ook bij jou te lezen! Ik ben benieuwd naar je video met cameraman!

  [Antwoord]

 18. nenacecilia

  Leuke tag! :)

  [Antwoord]

 19. eveline

  Super leuk jiami, je hebt ook mij geinspireerd om te beginnen met bloggen. Ik vind het altijd zo leuk om zulke dingen te lezen want dan ken ik je wat meer :) xoxo Eveline ♥

  [Antwoord]

 20. Ilse

  Leuke tag!
  Super dat je zoveel andere bloggers al hebt leren kennen!
  Ik ga hem zelf niet overnemen, heb de laatste tijd al genoeg andere tags gedaan.

  [Antwoord]

 21. beautyinsideandoutNL

  Leuke tag en interessant om te lezen!

  [Antwoord]

 22. Susanne

  Leuk ingevuld! En je bent ook nog jong dus helemaal niet erg dat je meer spellingfouten maakt dan datje zou willen. Al doende leer je het meest!

  [Antwoord]

 23. Sylvia

  Een 7?? Veel te laag joh! Mooie foto’s, strakke lay-out, fijne schrijfstijl, leuke onderwerpen, lieve lezersgroep (voor zover ik dat kan beoordelen door de reacties die op je posts gegeven worden); ik zou toch meer aan een 8.5/9 denken ;)

  [Antwoord]

 24. Kim

  Super leuke tag! Leuk om hem ook van jou te lezen :D!

  [Antwoord]

 25. Esmay

  Nou ik vind jouw blog toch wel een dikke 8 hoor, wat nou 7?!?!?! En ik ben nog steeds blij dat we elkaar hebben leren kennen <3 Maar we moeten elkaar wel weer snel zien hoor!!!

  [Antwoord]

 26. Valaina

  Hee jiami! Super toffe tag! Wil je weer eens een keertje een personal update doen over hoe het met je eetstoornis gaat?

  [Antwoord]

 27. Dionne

  Deze tag is echt leuk !Leuk om te lezen!

  [Antwoord]

 28. Kim

  Hey,

  Hoe heb jij je site gemaakt?
  Heb je gelijk een betaalde site gedaan?
  En hoe heb je ooit zon mooie layout gekregen was dat standaard?
  Of heb je daar ook voor betaald?

  Sorry voor de nieuwsgierigheid :$

  xx

  [Antwoord]

 29. Desmain

  Wat heb je leuk geantwoord! Ik dacht dat je met After Effects werkte, haha! Ik wil heel graag ook wat bekender worden met Premiere Pro. Het staat op mijn laptop, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog nooit heb geopend. Is het moeilijk om de basis te leren? Hoe heb jij dat gedaan? Haha, een hoop vragen ;)

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Ik gebruik beide. After Effects alleen een tijdje niet gebruikt, maar daar wil ik binnenkort weer mee aan de slag. Dat programma is fijner voor special effecten, green screen etc. Bij Premiere Pro is de basis en het simpele monteren makkelijker. Vroeger gebruikte ik Sony Vegas hiervoor, maar nu Premiere Pro.

  Ik heb het geleerd door gewoon het programma te starten en het te proberen. Doordat de manier van werken van beide programma’s erg op Photoshop lijken (waar ik al langer mee werk en dus al redelijk onder de knie heb), had ik de basis dingen al snel door. Puur omdat ik het allemaal al gelijk snapte.

  Of het moeilijk is om te leren? Persoonlijk vind ik van niet. Maar dat ligt puur aan jou omstandigheden en of jij al bekend bent met Adobe programma’s en/of andere video programma’s.

  [Antwoord]

  hajar Reply:

  wauw i love you blog zo cool

  [Antwoord]

  Louise Reply:

  Hey Desmain,
  Misschien helpt het om basis video’s te kijken op Youtube of Vimeo?
  Dan kun je het programma een beetje leren kennen, de rest komt vanzelf wel!
  Zo heb ik het ook gedaan, haha.
  Succes!

  [Antwoord]

 30. Lara's Lifestyle

  Leuke tag, misschien ga ik hem ook wel doen?!
  xx

  [Antwoord]

 31. Lara

  Leuke tag, heel erg leuk en uitgebreid ingevuld!

  [Antwoord]

 32. Emma

  Zo leuk om te lezen! Ik vind je lay-out ook onwijs mooi, lekker rustgevend! Daarnaast vind ik je filmpjes en je foto’s ook altijd mooi! Gewoon lekker blijven doen wat je nu doet! :)

  [Antwoord]

 33. Amelie

  Leuke tag!!

  [Antwoord]

 34. Charlotte

  Leuke tag Jiami! Ik vind je blog geweldig en inderdaad de layout is zo mooi! <3 Superleuk dat je zo veel andere mensen hebt leren kennen door het bloggen :)

  [Antwoord]

 35. Wies

  Leuke tag Jiamy, en van die 7 mag je echt wel een 10 maken hoor <3

  [Antwoord]

  Lot Reply:

  Inderdaad haha
  Jiami* btw haha

  [Antwoord]

 36. Merel

  Leuk om te lezen ! En ik vind je lay-out ook zo mooi. Dat balkje onderin met je instagram foto’s vind ik altijd zo leuk haha.

  [Antwoord]

 37. Anna

  Echt heel leuk om te lezen! Ik vind je lay-out ook prachtig (:
  xxxx

  [Antwoord]

 38. iiiThinkPink

  Leuke tag om te lezen!

  [Antwoord]

 39. Marlon

  Ik vind jouw lay-out écht super tof! Jouw foto’s trouwens ook, ik vind ze echt een Tumblr effect hebben.

  [Antwoord]

 40. Saskia

  Erg leuk om te lezen en mooi gedaan zo met de foto’s!

  [Antwoord]

 41. Natiza

  Wauw mooie foto’s ! Ik vind die foto echt leuk , samen met Mascha, Sharon en Charlotte etc! Je hebt hem ook erg leuk ingevuld :lol:

  [Antwoord]

 42. Nora

  Ik weet niet of jullie de Smurfenregel in Nederland kennen, maar dat is een heel handige manier om -dt fouten te vermijden! Er staat dus een -dt fout in je eerste antwoord hihi :p

  [Antwoord]

 43. Tessa | Raspberry & Ripped Jeans

  Ik vind deze tag zo leuk! Super leuk om te lezen! Ik ga hem zelf ook snel een keer invullen!

  [Antwoord]

 44. Luuke

  Jaa, deze tag is erg populair! Ik heb hem vaak voorbij zien komen en zelf ook gedaan. :)
  Je hebt hem leuk ingevuld! Die laatste foto vind ik erg leuk!

  [Antwoord]

 45. Toos

  Leuke tag! :] :love:

  [Antwoord]

 46. Fleur

  Wat leuk om te lezen! Vind je de 17-50mm lens fijn in gebruik? Ik zit er ook over na te denken om hem aan te schaffen. Waar vind jij hem het fijnst voor om te gebruiken?

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Ik vind hem fijn, vooral nu ik geen vast brandpuntafstand heb en vaak wilde ik in mijn kamer fotograferen maar moest dan met mijn 50mm heel ver weg gaan staan (en zo groot was mijn kamer helaas niet haha). Daarnaast vind ik het fijn dat de diafragma redelijk laag kan, als het aan mij kon vond ik nog lager net wat mooier, haha, maar dan zitten we alweer een paar prijsklassen hoger. Ik heb de Sigma variant (Tamron heeft er ook een) en vind de kleuren daar ook erg mooi in overkomen. Het gevoel van de groothoeklens is wel meer aanwezig, dus het perspectief is wel een beetje vervreemd wat ik soms minder vind, maar dat valt opzich wel mee. Is wel een zware lens, dus is wel wat gesjouw. Ik weet niet welke plannen je hebt met de lens? haha.

  Persoonlijk ben ik trouwens voor Sigma gegaan ipv Tamron. Sigma heeft over het algemeen mooiere bokeh vind ik. Tamron heeft meer de a la gaussian blur van Photoshop, terwijl het bij Sigma net wat scherper is. Voor outfitfoto’s gebruik ik liever de 50mm 1.8, puur omdat de diafragma daar lager kan en ik dat wat mooier vind. Alhoewel, zoals ik al zei, de 17-50 mooier overkomt met kleur.

  Hoop dat je hier iets aan hebt! :)

  [Antwoord]

  Michelle Reply:

  Super fijn antwoord, ik overweeg ook zo’n soort lens te kopen, maar meer om bijvoorbeeld outfit foto’s in de spiegel of foto’s van mensen in een wat grotere ruimte te maken. Dat gaat met de 50mm 1.8 echt nauwelijks, vind je hem daar goed genoeg geschikt voor? Ook is hij kwa prijs erg aantrekkelijk!

  [Antwoord]

 47. Anna

  “Helaas is dit wel iets waar ik geleidelijk beter in wordt dus vergt dat tijd.”
  Daar is het iets waar ik beter in word, zonder t :-) stond toevallig bij het stukje over spelfouten, dus ik dacht, ik zeg het maar even, haha.

  Ik ben wel benieuwd naar welke Scandinavische blogs je leest, wat leuk dat je dat doet! Mijn oma komt uit Zweden en mijn moeder kan vloeiend Zweeds, ikzelf helaas niet haha.

  [Antwoord]

 48. Eline

  Super leuk om te lezen!!

  [Antwoord]

 49. Esmée - Essusweetslife

  Ik vind het heel erg handig om te zien wat andere bloggers voor spullen gebruiken voor hun blog!

  [Antwoord]

 50. Valerie

  Erg leuk om te lezen! Je hebt echt een mooie blog :) Ik heb wel een vraagje, hoe ben je zo bekend geworden met je blog?

  [Antwoord]

 51. Mariska

  Zo leuk dat je hem hebt ingevuld :) Vind je layout ook echt prachtig!

  [Antwoord]

 52. Maud

  Heee, hoe duur was / is je cameraa ?

  [Antwoord]

 53. maud

  heeee jiami , bewerk jij je fotos met picsart?

  [Antwoord]

 54. Mandy

  Ik vind deze tag zo leuk, leuk dat jij ‘m ook hebt ingevuld! Zelf heb ik ‘m een hele tijd geleden ook gedaan :)

  [Antwoord]

 55. Mareine

  Super leuke antwoorden Jiami! :love:
  En je blog verdient een dikke 10 hoor! Super mooie foto’s, video’s en je lay-out is echt geweldig! Mijn favoriete blog :) ik ben aan het denken om een nieuwe camera te kopen, heb je misschien tips?

  Xxx Mareine :love:

  [Antwoord]

 56. Iris

  Wat een gezellige bloggersfoto is dat! En ik zou mijn blog ook niet verwijderen voor 50.000 euro. Ik vraag me nu alleen wel af voor hoeveel geld ik hem wél zou verwijderen. Voor 100.000 zou ik hem denk ik wel willen verwijderen mits ik wel weer een nieuwe blog op mag starten haha! Lekker met een schone lei beginnen, klinkt niet verkeerd. Psssst wat een lief compliment, dankjewel! <3

  [Antwoord]

 57. Esmée

  Leuke tag! Vind het altijd erg leuk om dit soort dingen te lezen haha.
  Ik ben ook een blog begonnen samen met een vriendin (fashionbyesandann.wordpress.com) en ik heb een vraagje, hoe krijg je dat kleine stukje ‘about me’ aan de zijkant van je blog? Ik heb het geprobeerd maar t lukt niet haha. En aangezien jij ook met wordpress werkt… misschien weet jij het?
  x Esmée

  [Antwoord]

 58. Esmée

  Leuke tag! Vind het altijd zo leuk om dit soort dingen te lezen haha.
  Ik ben ook een blog gestart met een vriendin (fashionbyesandann.wordpress.com) en ik heb een vraagje, hoe krijg je zo’n klein stukje ‘about me’ aan de zijkant van je blog? Ik heb het geprobeerd maar t lukt niet haha. Ik dacht misschien weet jij het, aangezien jij ook met wordpress werkt :)
  x Esmée

  [Antwoord]

 59. julia

  Leuk om te lezen! Ik vroeg me af hoe jij dat doet met auteursrechten op muziek, want je gebruikt weleens muziek in je video’s.

  [Antwoord]

 60. alexa

  Ik wil ook zo’n leuke lay-out als die van jouw of iets maar het wilt me maar niet lukken.. :( leuk ingevuld!

  [Antwoord]

 61. Sanne

  Heee,

  sinds een paar weken ben ik weer helemaal into jou blog! En ik vind het zonde dat ik zo’n tijd niet op je blog en geweest. Maar ik ga weer een trouwe volger worden, haha!

  Keep going!

  xxx Sanne

  ps. You’re amazing!

  [Antwoord]

Laat een comment achter

:| :p :o :love: :lol: :kiss: :D :$ -_-

MENU