web analytics

Translate

DIY: Lush Lemony flutter inspired nagelriemcrème

vrijdag 21 september 2012

Dit artikel heb ik geschreven en is ook door Girlscene gepubliceerd. Bekijk het hier op Girlscene!

Er is altijd zoveel enthousiasme rondom de Lush lemony flutter nagelriemcrème. Het is een ontzettend populair product en terecht, het werkt heel goed! Aangezien dit niet het goedkoopste product is besloot ik op onderzoek uit te gaan en te kijken of je deze ook zelf kunt maken. Met mijn professor bril op en een notitieboekje bij de hand ging ik op onderzoek uit (oké, zo overdreven ook niet). Na een tijdje experimenteren en brainstormen had ik het gemaakt… een DIY recept voor een nagelriemcrème, inspired by Lemony Flutter! Het is een simpele versie ervan en werkt prima.


Dit is het resultaat van de DIY crème. Je kunt hem voor je nagelriemen gebruiken maar ook voor droge plekjes zoals je elleboog en hielen. Op de foto zie je links mijn hiel voor de crème en rechts mijn hiel na de crème. Groot verschil, vind je niet? Oké, de foto is misschien een beetje vies haha. Maar het resultaat is duidelijk.

Waarom werkt Lemony Flutter zo goed?
Lemony flutter bevat ontzettend veel verschillende soorten oliën. Bijvoorbeeld avocado-olie, vlaszaadolie, castor olie… allemaal heel leuk natuurlijk maar dat hebben wij niet in huis. Stiekem zijn veel van deze oliën naar mijn mening best onnodig. Ja, ze geven net een wat betere werking maar al die oliën kunnen we prima vervangen door olijfolie! Deze olie zorgt immers voor een zachte huid en je hoort vaak dat je je nagelriemen enkele minuten in wat olijfolie moet doen omdat die olie goed voed.

Een ander héél belangrijk ingrediënt van de Lemony Flutter is de shea butter (karaté boter). Deze boter staat er vooral bekend om om de droge huid tegen te gaan en is goed om te smeren op wat ruwere plekjes op de huid. Op de Lush website staat dan ook dit geschreven over de Lemony flutter: ‘Wij gebruiken het ook op onze hielen, ellebogen, tenen en andere droge plekjes. Briljant!’ Drie keer raden welk product er dus voor zorgt dat zij het op hun droge plekjes smeren? Yeah right.. shea butter!

Dit zijn niet de enige ingrediënten maar wel de belangrijkste. Ben je benieuwd hoe je het zelf kan maken? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?
– Olijfolie
– Kokosvet
– Shea butter
– Bijenwas
– Vitamine E
– Etherische olie (voor de echte Lemony Flutter geur, kun je het beste citroengeur gebruiken)
– Bakje
– Lepel
– Klein pannetje

Alle producten heb ik gekocht bij de Toko behalve de bijenwas. De bijenwas kun je halen bij de natuurwinkel, biowinkel of online. De bijenwas is een belangrijk ingrediënt. Het zorgt er namelijk voor dat het een crème word. Je kunt alle producten ook online kopen. Bij bijvoorbeeld http://www.hekserij.nl/.


1. Doe 1 eetlepel shea butter in het kommetje.


2. Voeg er 1 eetlepel kokosvet aan toe.

yid1-1.png
3. Doe er 2 eetlepels olijfolie in.

yid1-1.png
4. Voeg er een paar druppels vitamine e olie en eventueel etherische olie in.

yid1-1.png
5. Doe er op het laatste 2,5 eetlepels bijenwas bij.

yid1-1.png
6. Vul het pannetje met een bodempje water en zet deze op het vuur.

yid1-1.png
7. Leg nu het bakje met het mengsel in de pan en je zult merken dat het langzaam gaat smelten. Met de lepel kun je de brokjes shea butter en kokosvet kleiner stampen zodat het allemaal wat sneller gaat.

8. Als het mengsel is gesmolten giet je het over in het doosje. Laat het mengel in ieder geval niet lang in het bakje staan want dan gaat het verharden. Om het verhard process een beetje te versnellen kun je het mengsel in het doosje ongeveer 3 á 5 minuten in de vriezer leggen. – Als je geen bijenwas hebt gebruikt ben je nu al klaar en heb je je nagelriemolie. Als je een nagelriemolie hebt is het leuk om hem bijvoorbeeld in een klein sprayflesje te doen.

yid1-1.png
9. Haal het na de 3 á 5 minuten uit de vriezer en je crème is klaar! Je kunt de crème nu op je nagelriemen smeren en het resultaat zal je zeker zien!

Gebruik Lemony Flutter van Lush? En lijkt deze DIY crème jou lekker?

65 comments op “DIY: Lush Lemony flutter inspired nagelriemcrème”

 1. Elise

  Wauw, wat een superleuke en originele DIY! Deze ga ik echt een keer zelf maken als ik alle spullen in huis heb!

  [Antwoord]

 2. Paola

  Klinkt niet slecht! Deze ga ik onthouden!

  [Antwoord]

 3. Yak Man

  Ik vind het echt cool dat je weet hoe je dit eigenlijk moet maken! :) ik wil dit echt een keer proberen te maken :)

  [Antwoord]

 4. Trâm

  Die had ik al gezien :)

  [Antwoord]

 5. Quinty

  Het lijkt me wel veel werk haha ! Ik gebruik gewoon handcrème, ook voor mijn nagelriemen.

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Neejoh! Het moeilijke is alleen om de bijenwas in huis te halen. Online is dat makkelijk te bestellen maar je moet er wel een goed winkeltje voor vinden. Ik heb het gekocht in een oude drogisterij, van der Gaag in Den haag. Maar je hebt deze crème echt binnen 5 minuten gemaakt. Pretty easy. Mixen, smelten en in een doosje. Et voilà!

  [Antwoord]

 6. Linda

  Leuk en Handige DIY!

  [Antwoord]

 7. izzy

  superleuk gedaan en fijn om weer een blogpost van je te zien!

  [Antwoord]

 8. Anotherfashionlover

  Leuke DIY! Ik ben dol op Lemony Flutter, smeer het echt overal haha!

  [Antwoord]

 9. Lisanne

  Ik had m al op girlscene gezien hihi. Leuk!

  [Antwoord]

 10. Nikita

  ik gebruik lemony flutter ! misschien dat ik deze ook wel eens maak ! leuk artikel echt

  [Antwoord]

 11. Anouk

  Echt helemaal leuk deze DIY! EN zo gaaf dat je weer op girlscene staat. Super meid!

  [Antwoord]

 12. Nina

  Jeetje wat een werk. Maar het resultaat mag er zijn!

  [Antwoord]

 13. LounaBeauty

  Super leuk meid, heel leuk dat je dit nu ook zelf kunt maken. Ik vind het altijd wel makkelijker om gewoon lekker de aankopen in de winkel te doen. MAAR het is natuurlijk wel super leuk! Ik sta natuurlijk voor de klas, dus het is ook een hartstikke leuk idee om in de klas te maken! Heel leuk met het thema lichaam :) hihi

  [Antwoord]

 14. sasori

  shea butter is echt fijn! :) heb je wel is whipped body butter gemaakt?

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Ja. Ik maak zowel zeep, shampoo, whipped body butter, crèmes.. haha van alles. :’)

  [Antwoord]

 15. Maya

  Super leuk bedacht! Ik ga hem niet maken, want ik heb de Lemony flutter thuis al liggen, maar het is wel eenieder alternatief :D

  [Antwoord]

 16. Esmay

  Ik zag het al ja! Echt heel tof, zo’n DIY ! Zelf heb ik de echte, en die is nog niet op. maar dit is wel een idee!

  [Antwoord]

 17. Ellis

  Hoe weet jij hoe je al die dingen moet maken? Echt leuk :D

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Onderzoek doen naar oliën en substanties van crèmes, daarnaast gewoon uitproberen en doen haha!

  [Antwoord]

 18. Wendy (MissPinkyNails)

  Leuk zo’n DIY! Ik ben wel fan van zelf proberen enzo ;)

  [Antwoord]

 19. beautyforgirls

  Heel erg leuk. Zelf heb ik die van lush. Wat een verschil op je hiel.
  Liefs, xxx

  [Antwoord]

 20. Miss Mags

  Erg leuke DIY. Ik maak zelf ook wel eens mijn eigen zeep en is erg leuk om te doen.

  [Antwoord]

 21. Nadine

  Hmmm ziet er goed uit! Ga ik ook eens maken en m’n vader ook direct dwingen om hem te gebruiken, hij heeft altijd heel erg last van droge plekjes. ;P

  [Antwoord]

 22. Noa

  oh wat leuk haha ik weet nog dat je op gSm geplaatst had voor een nagelriemcréme om na te doen hihi en dat ik Lemony flutter zei en toen zei je dat je daar nog niet aan gedacht had :D

  [Antwoord]

 23. Annelie

  Wat een leuke DIY. Het resultaat mag er zeker wezen :-D

  [Antwoord]

 24. Judith

  Erg leuke DIY!
  Ik had nog even een klein vraagje; heb je het pakketje met de nagellakjes al ontvangen? :)

  [Antwoord]

 25. beautyraiseplace

  Leuke diy al vind ik het toch leuker om dan de echte lush creme te hebben want volgens mij zit je na het kopen van al deze producten ongeveer op hetzelfde bedrag van de lemony flutter ;)

  [Antwoord]

 26. krissi

  wat een super handige DIY! ik ga hem zeker uitproberen want ik heb altijd last van droge voeten, nagelriemen etc. :)

  [Antwoord]

 27. beautyfromthedeep

  had dit artikel al gezien op girlscene. Leuke DIY!!

  [Antwoord]

 28. Valery

  Superleuk !
  Moet je vaker maken.
  Wel jammer dat ik die allemaal niet in huis heb en het dus moet gaan kopen.
  Maar wel super leuk als ik een keer met mijn vriendinnen iets wil maken x

  [Antwoord]

 29. beautyxkusjex

  Had hem al op girlscene gelezen, geweldig idee!

  [Antwoord]

 30. jana

  Wat leuk! deze ga ik ook is proberen :) x

  [Antwoord]

 31. Eva

  Wat een super leuk idee zeg! Ik ben niet zo creatief, maar wellicht dat ik dit recept ook eens ga uitproberen:)

  [Antwoord]

 32. Marike

  Wat tof! Mijn Lemony Flutter is bijna op, dan ga ik deze gebruiken! :)

  [Antwoord]

  Marike Reply:

  Maken bedoel ik.. ;) en daarna pas gebruiken.. ;)

  [Antwoord]

 33. Liliane

  Leuke DIY! En duidelijk stappenplan :)
  Mijn lemony flutter is nog laaaaaang niet op dus de DIY moet nog even wachten ;)

  [Antwoord]

 34. Kimberly

  Wat een leuk en orginele DIY! :D Het ziet er opzich best nog wel makkelijk uit. Als mijn lemon fluttery binnenkort op is ga ik het proberen zelf te maken, de lush zit namelijk niet zo dichtbij.

  [Antwoord]

 35. Jorinde

  leuk zeg :-)

  [Antwoord]

 36. Natasja

  Wat tof dat je dit zelf hebt gemaakt! :D ik heb hier nog een potje staan van vorig jaar december en daar zitten nu allemaal vreemde brokjes in :-(, misschien is dit een uitkomst want ik vind het wel heerlijk spul!

  [Antwoord]

 37. debby

  Wat handig zeg! Ik heb de LF ook van lush maar vergeet hem eigenlijk altijd te gebruiken. Gek want het is een super fijn product.

  [Antwoord]

 38. Rose

  Ik vind hem redelijk prijzig maar toch staat hij al een jaar op mijn verlanglijstje! Deze diy is echt super handig!

  [Antwoord]

 39. Jody

  Leuke en duidelijke DIY! ga ik zeker eens proberen.

  [Antwoord]

 40. Kayla

  Wat een leuke DIY, ik ben al heel lang benieuwd naar de Lemony Flutter van Lush.

  [Antwoord]

 41. Lily Catherine

  Wat slim om het zelf te maken! Ga ik zeker proberen! (:

  [Antwoord]

 42. larissa

  Coole DIY! Maar een vraagje hoelang kan je de crème bewaren?

  xx

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Ongeveer 1 jaar na opening. ;)

  [Antwoord]

 43. Cynthiiaa

  God, wat ben je toch geniaal lieverd! Echt, dit moet ik namaken, want ik zeg al maandenlang dat ik de Lemony Flutter ga kopen, maar doe het toch niet. Hierdoor kan ik een beetje testen hoe het is, of het wel werkt op mijn nagels en of ik het blijf gebruiken. Wauw, thanks a lot doll! Hoe gaat het nu met je? :)

  [Antwoord]

 44. Lindy

  Wat gaaf dat je dit hebt gemaakt, heel erg leuk!

  [Antwoord]

 45. Lies

  Wat een geweldige DIY! De lemony flutter van Lush ben ik altijd heel nieuwsgierig naar, maar door de prijs kocht ik het niet. Daarom ga ik dit zeker een keer maken, want het resultaat op de foto is ook heel erg mooi.

  [Antwoord]

 46. Bodi

  Oehh, wat een leuke DIY! Ik ben echt heel benieuwd, dus ik ga dit snel eens proberen! ‘xx

  [Antwoord]

 47. Marjorie

  Oeh, deze lijkt me echt onwijs lekker! En hij lijkt ook echt sprekend op Lemony Flutter. Mijn Lemony Flutter is verre van leeg, maar zodra die op raakt, ga ik deze DIY zeker uit proberen! Liefs xxx

  [Antwoord]

 48. Amber

  Hele gave DIY en heel origneel. Maar vind het net iets te veel ingrediënten..

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Moet je maar eens kijken naar de Lemony Flutter ingrediënten, haha. Ik heb alleen het meest belangrijke eruit gehaald en al veel geschrapt. Ik denk dat als je nog minder wilt je geen verzorgende crème zult krijgen.

  [Antwoord]

 49. Annabel

  Ik had hem al gezien op girlscene! :) super gaaf!

  [Antwoord]

 50. Mariel

  Leuke DIY!

  [Antwoord]

 51. Tessabd

  creatief om er zelf een te maken!

  [Antwoord]

 52. Miss Sentinelli

  Zeer leuke en handige DIY :) ga ik zeker een keer uitproberen :)

  [Antwoord]

 53. Amanda

  Een super leuke DIY!

  [Antwoord]

 54. Dhini

  wat super goed DIY. Ik wil een keertje gaan maken

  [Antwoord]

 55. bibi

  ik gebruik in plaats van bijenwas vaseline en in plaats van shea butter body butter

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Of je Vaseline ipv bijenwas kan gebruiken, weet ik niet zeker. Maar body butter ipv shea butter? Dat heeft vééééél minder goede effecten. Shea butter id ‘hét’ product waar Lemony Flutter vooral om draait. Tenslotte heeft body butter een hele andere werking.

  [Antwoord]

 56. Mariska

  Supergave DIY zeg! Heel orgineel :D

  [Antwoord]

 57. nirosha

  Ik heb je blog vandaag ondekt, en wat een leuke dingen allemaal zeg! Met al deze toffe dingen ben ik nog wel even bezig.. : )

  [Antwoord]

 58. Fay

  Heeyy, super vette diy! maar ik heb een vraagje, kun je de sheabutter ook vervangen door cocoabutter??
  dat heb ik namelijk in huis, het lijkt me dus lekker handig om het daarmee te maken… reageer alsjeblieft!
  xxx

  [Antwoord]

Laat een comment achter

:| :p :o :love: :lol: :kiss: :D :$ -_-

MENU