web analytics

Translate

Test: Wonderolie voor lange en sterke wimpers?

zondag 23 september 2012

Allereerst: ik ben terug van het ziekenhuis. De zusters vonden dat ik goed mijn best deed met eten en mijn lichaam was niet in levensgevaar. Mijn hartslag, tempratuur, gewicht etc. was natuurlijk wel laag maar ik zat niet meer in een fase waarin mijn hart elk moment kon stoppen met kloppen. Ik moet thuis nog wel rustig aan doen en mag nog steeds niet naar school en veel bewegen. Maar ik ben al dolgelukkig dat ik ben ontslagen in het ziekenhuis! Dat betekend dat ik weer vaker post!

Ik hoorde het af en toe voorbij komen. Wonderolie zorgt voor mooie, volle wimpers. De ene persoon geloofde het en zei dat het klopte. De ander was er juist helemaal tegen. Uit nieuwsgierigheid ben ik zelf naar de Etos gegaan en een flesje gekocht. Tijd om het uit te testen! Want to be honest… wie wilt nou geen mooie, lange, volle wimpers?

Je kunt een flesje wonderolie op verschillende plekken kopen. Ik denk dat internet en de drogisterij de meest voor de hand liggende plekken zijn. Zelf heb ik mijn olie bij de Etos gekocht. Het flesje bevat 100 ml en kost 2,45. Het lag in het schap van de medicijnen en je kunt het dus niet bij de cosmetica o.i.d. vinden. Als je wonderolie koopt moet je op de ingrediënten letten. Het is belangrijk dat het enige ingrediënt Ricinus communis is. Dan weet je zeker dat het 100% wonderolie is.

Wonderolie word ook wel ricinus- of casterolie genoemd. Het is een vette olie die komt uit de zaden van de ‘wonderboom’. De olie krijgt men door het pletten en persen van de bonen van deze plant.  Deze boom groeit in warme en tropische gebieden zoals Brazilië en India. Deze plant is een van de oudste geneeskrachtige planten die we kennen. Het schijnt zelfs dat de Egyptenaren de zaden als giften in graven meegaven. Het oude Griekse en Romeinse rijk zou de olie gebruiken voor de heilzame eigenschappen. Of dit waar is kan ik moeilijk bewijzen, maar het lijkt mij erg realistisch.

Wonderolie staat in Nederland vooral bekend om de laxerende werking. Vandaar dat het bij de drogisterij ook onder het schap medicijnen te vinden is. Maar wonderolie wordt ook voor andere dingen gebruikt. Zo heb ik het een keer als olie in zeep gemaakt zodat het beter schuimt. Voor je lichaam is deze olie ook verzorgend. Heel speciaal is het niet vergeleken andere oliën, maar het is zeker niet verkeerd.

Er gaan geruchten rond dat wonderolie je wimpers sterker en langer zou maken. Het zal namelijk de haargroei stimuleren. Hier was ik erg nieuwsgierig naar en googled me suf naar het antwoord. Was het nou waar? Of niet? Er waren zooooveel verschillende meningen en het was nergens duidelijk. Wetenschappelijk bewezen is het ook niet. En tja, daar zat ik dan met lege handen. En toen besloot ik zelf op onderzoek uit te gaan. Want de info die je zoekt, kun je ook zelf creëren en de wereld in brengen!

Ik heb een maand lang elke avond mijn wimpers voor het slapen gaan met deze olie ingesmeerd. Hoe? Ik heb een oud mascaraborsteltje gepakt en die schoon gemaakt. Ik dipte hem in de olie en bracht de olie aan op mijn wimpers met het borsteltje. Net een soort mascara dus! Het is wel heel belangrijk dat je je mascaraborsteltje goed schoonmaakt. Ik heb het met shampoo en lauw water gedaan en dat werkte prima. Je kunt overigens ook een wattenstaafje gebruiken en het daarmee op je wimpers smeren.

Je smeert de olie op zowel je wimperwortels als de puntjes aan. Het schijnt dat je het ook voor je wenkbrauwen kunt gebruiken en het daar ook de haargroei zou stimuleren. Dit heb ik niet getest. Maar ik denk dat als het met mijn wimpers zal werken, het voor de wenkbrauwen ook geldt!

Hierboven zie je mijn wimpers voor het gebruik van de olie. Zonder krultang, mascara of whatever. Puur naturel. Hieronder zie je een foto na ongeveer een maand.

Echt langer zijn ze jammer genoeg niet. Of ze sterker zijn? Volgens mij wel. Ik kan me nog wel herinneren dat mijn wimpers vroeger erg zacht aanvoelen. Nu heb ik meer het gevoel dat er in de haartjes meer kracht zit. Alsof ze meer ‘veren’. Als ze sterker zijn zal het dus betekenen dat mijn wimper uitval minder is. Nu ik erover na denk kan het best zijn dat mijn wimperuitval iets minder is geworden. Alhoewel er af en toe nog wel iets uit valt.

Of je op de foto ook kunt zien of ze sterker zijn vind ik moeilijk te zeggen. Je ziet misschien wel dat ze er iets dikker uit zien. Vooral als je goed kijkt bij de wortels. Het zijn vooral de bovenste wimpers die er wat dikker uit zien – daar heb ik eerlijk gezegd ook wat dikker gesmeerd, haha. Ik baal er van dat ze niet langer zijn geworden. Maar voor mijn gevoel zijn ze wel steviger en dat zorgt ook weer voor minder wimper uitval. Ik vind ze wel voller. Yes, that makes me happy! Je ziet ook dat er meer haartjes zijn bijgekomen. Vooral bij de zijkanten. Ik ben wel blij dat ik de wonderolie heb getest. Zo weet ik in ieder geval hoe ik mijn wimpers sterker en voller krijg. Het geeft geen wonderbaarlijke veranderingen, maar er is zeker wel verschil.

Conclusie: Wonderolie verlengt niet je wimpers niet maar maakt ze wel sterker en voller.

73 comments op “Test: Wonderolie voor lange en sterke wimpers?”

 1. Elke

  Oké, dit lijkt me toch wel de moeite waart om te proberen. :)

  [Antwoord]

 2. Nadine

  ‘Helpt de ontlasting op gang te brengen’. Interessant artikel! Je hebt van jezelf al lange wimpers, echt mooi! :)

  [Antwoord]

 3. Daphne

  Klinkt goed! En ik vind het kanp dat je het een maand hebt volgehouden. Als ik niet snel verbetering zou zien, zou ik het denk ik gaan vergeten :P

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Haha, ik heb hem gewoon naast mijn nachtcrème gelegd. Die smeer ik elke dag, tja dan vergeet je het niet haha!

  [Antwoord]

 4. Femke

  Het resultaat vind ik best mooi, ze zijn inderdaad niet echt veel langer, maar dat ze steviger zijn kun je zien! Handig artikel is het, misschien ga ik de olie ook eens proberen! (trouwens: fijn dat je terug bent uit het ziekenhuis!! YEAH) :)

  [Antwoord]

 5. Esmay

  Haha, zoals iemand al zei: knap dat je dat kan volhouden haha :P
  Maar ik heb zelf niet echt sterkere wimpers nodig, ik wil ze eerder langer haha :P

  [Antwoord]

 6. debora

  Gefeliciteerd met je ontslag meis, dat moet toch weer een beetje een opluchting zijn lijkt me ?

  Hoe duur is de wonderolie, of lees ik daar nu overheen ? ;)

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Haha, ja een heeerlijke opluchting! :D Een flesje van 100 ml kost 2,45. ;)

  [Antwoord]

 7. Lisanne

  Goede review zeg! Alleen een beetje jammer dat het niet heel veel effect heeft.

  Ps: gefeliciteerd met je ontslag uit het ziekenhuis! ;)

  [Antwoord]

 8. yakman

  Dikker en steviger is ook wel erg goed :). Vooral als je slappe wimpers hebt die niet gekruld blijven met een niet goede wimperkruller ^^.

  [Antwoord]

 9. My Linh

  Allereerst: good to have you back ;) ik heb bewondering voor je wilskracht om beter te worden!

  Wat fijn dat je dit hebt getest! Toevallig heb ik er al een tijdje aan gedacht om wonderolir te kopen, maar nu ik zie dat t niet echt werkt (behalve versterken) ga ik dat niet meer doen. Thanks! :D

  [Antwoord]

 10. Emilia

  Ah wat fijn dat je weer thuis ben meid, super goed! :)
  Ik had nog nooit van wonderolie gehoord eigenlijk, jammer dat het je wimpers niet langer maakt. Dat zou ik wel willen hihi. Slim bedacht trouwens, om het met een oud mascaraborsteltje aan te brengen! X

  [Antwoord]

 11. Lotte

  Jeeej, je bent weer helemaal terug! Leuk voor je bezoeksters, maar nog veel leuker voor jouzelf <3. Goede review, goed dat je 't een maand hebt volgehouden. 't Lijkt me niet meteen een wondermiddeltje, maar als je wimpers er sterker van worden is dat toch wel iets goeds.

  [Antwoord]

 12. Vera

  Sterkere en vollere wimpers is juist waar ik naar op zoek ben, dus misschien maar eens zo’n flesje bij etos gaan halen dan ;)

  [Antwoord]

 13. Nina

  Leuk artikel dit! Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar ik denk dat ik deze wonderolie maar eens ga aanschaffen. Alle beetjes helpen, toch?

  xxx

  [Antwoord]

 14. Sara

  Klinkt goed! Misschien toch maar eens de moeite doen om het te proberen :D En wat fijn om te horen dat het beter met je gaat!

  [Antwoord]

 15. sasori

  gelukkig ben je uit het ziekenhuis! en jammer dat de olie niet voor verlenging helpt ;)

  [Antwoord]

 16. Esmée

  Fijn dat je uit het ziekenhuis bent!

  Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord daarvan, jammer dat het niet helemaal werkt :)

  Liefsss

  [Antwoord]

 17. Zoë

  Haha grappig dat we op dezelfde dag iets over dezelfde olie posten! ;) Goede review

  [Antwoord]

 18. Vintagirie

  Wat fijn dat je weer thuis bent! Welcome home :D Leuk artikel met de achtergrond van de olie en zo. Ik zou het niet zo snel proberen, want ik zal na twee avonden al geen zin meer hebben om het erop te smeren :P

  [Antwoord]

 19. Krissi

  Hmm is wel leuk om eens te proberen en sterkere wimpers zijn altijd wel handig hé! Leuk weetje :)

  [Antwoord]

 20. Josephine

  Dit heb ik ook een keer geprobeerd, maar het werkte totaal niet! Helaas :(

  [Antwoord]

 21. Eva

  Hee, gefeliciteerd met je ontslag!
  Je wimpers zien er idd sterker en gezonder uit.
  Liefs

  [Antwoord]

 22. shannara

  prikt het niet in je ogen?

  [Antwoord]

 23. Quinty

  Wat fijn dat je weer uit het ziekenhuis bent !
  Ik ga het denk ik ook eens proberen want ik wil best vollere wimpers :).

  [Antwoord]

 24. Christel

  Wat ontzettend fijn dat je niet meer in het ziekenhuis ligt! Ik hoop voor je dat je dat ook niet meer hoeft mee te maken, meid!

  Ik heb ook nog een flesje wonderolie staan thuis, ik denk dat ik het eens op mijn wenkbrauwen ga proberen, daar zit een kaal stukje in!

  [Antwoord]

 25. Hester

  Je ziet het misschien niet zo goed, maar dat is altijd lastig. Misschien had je nog wat meer vragen aan jezelf kunnen stellen voor en na om te vergelijken, zoiets als ‘als ik trek, komt de wimper dan gelijk los’. Maar meer weet ik eigenlijk ook niet, haha. In elk geval leuke review! :)

  [Antwoord]

 26. Renate

  Oeeeh, ik ga dit ook proberen. Het kost niet veel. En je ziet wel dat de wimpers bij de wortels steviger/dikker zijn geworden. Naaaice!

  [Antwoord]

 27. Marloes

  Wat fijn dat je bent ontslagen uit het ziekenhuis! Je ziet inderdaad niet echt verschil.

  [Antwoord]

 28. Charlotte

  Wauw erg handig!xx

  [Antwoord]

 29. beautyxkusjex

  Jammer dat het niet voor langere wimpers zorgt, dan had ik het wel geprobeerd, maar nu niet aangezien ik zelf al ”sterke” wimpers heb.

  [Antwoord]

 30. larissa

  Klinkt goed die wonderolie! En wat fijn dat je ontslagen bent uit het ziekenhuis ben super happy voor je!

  xx

  [Antwoord]

 31. debby

  Ik heb dit ook eens gebruikt. Ik zag helaas geen resultaat. En ik zei het gister op twitter ook al, maar van harte meid dat je weer thuis bent! Vanaf nu gaat het vooruit.

  [Antwoord]

 32. Judith

  Gefeliciteerd met je ontslag!
  De wonderolie klinkt wel fijn, al zou ik hem zelf niet snel kopen omdat mijn wimpers al aardig sterk zijn :)

  [Antwoord]

 33. Lies

  Wat fijn om te lezen dat je uit het ziekenhuis bent!
  Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van deze wonderolie gehoord. Ik weet ook niet of ik het snel zou gebruiken, want ik ben toch altijd wel bang om producten rond mijn ogen te gebruiken haha.

  [Antwoord]

 34. jana

  Ik denk dat ik het toch wel eens ga proberen :D x

  [Antwoord]

 35. Rose

  Je hebt van jezelf al super mooie lange wimpers!

  [Antwoord]

 36. chickacurl

  Persoonlijk gebruik ik castorolie (wonderolie) alleen voor mijn haar omdat ik het te dik vind om op mijn wimpers te smeren. Ik heb wel eens een week lang arganolie gebruikt (iets minder dik ) en om op mijn wimpers gesmeerd; Er was een groot verschil ! Misschien heeft het er ook mee te maken omdat ik ook een week lang geen mascara heb aangedaan… Nu doe ik een druppeltje olie bij mijn mascara om het nog steeds te verzorgen zelfs al MET mascara.

  [Antwoord]

 37. Scarlett

  Dikker en steviger is ook wel erg goed :). Vooral als je slappe wimpers hebt die niet gekruld blijven met een niet goede wimperkruller ^^.

  [Antwoord]

 38. Emma James

  Klinkt goed die wonderolie! En wat fijn dat je ontslagen bent uit het ziekenhuis ben super happy voor je!

  [Antwoord]

 39. Eva

  Deze had ik nog niet eerder gehoord. Wel een aanrader voor slappe wimpers. Fijn dat je weer thuis bent!

  [Antwoord]

 40. Roos

  Ik doe het meestal met vaseline dat werkt ook versterkend voor je wimpers. Had nog nooit van gebruik van wonderolie gehoord, maar misschien ook eens een goed alternatief om te gaan proberen, haha.
  fijn dat je weer terug bent!
  xx

  [Antwoord]

 41. Gerrianne

  Ik vroeg me al even af hoe het met je ging. Fijn dat je nu volledig weer uit het ziekenhuis ontslagen bent! Echt fijn! Nu er tegen aan, mop! Dat je die maand kon volhouden met elke avond de olie op doen, pfiew. Lukt mij niet ghigh! Je ziet trouwens wel een klein beetje van het resultaat. Echt een klein beetje! Fijn dat de wimpers nu wel iets sterker zijn, dat kan ook zoveel meer volume geven!

  [Antwoord]

 42. Kimberly

  Wel fijn dat deze wonderolie je wimpers wel voller en sterker maakt! Handig :)

  [Antwoord]

 43. Natasja

  Goed dat je weer thuis bent! En knap inderdaad dat je dit een maand hebt volgehouden haha. Ik zou het zat worden. Maar misschien wel de moeite waard dus :-), leuke review!

  [Antwoord]

 44. Lyanne

  Wat ben ik blij dat je weer thuis bent! Hoop dat het al wat beter met je gaat! Het klinkt wel erg handig, die wonderolie. Maar ik weet niet of ik daar het geduld voor heb haha.

  [Antwoord]

  dyanira Reply:

  Als je de olie aan doet moet je het een beetje massageren dan werk het sneller je kan ook voor je haren gebruiken maar overal waar je het gebruikt moet je massageren anders moet je een maand wachten voor de resultaat veel latino amerankanse vrouwen gebuiken kruiden en oliën is heel goed voor je haren , gezicht en lichaam je heb heel veel natuurlijk ding die je kan gebruiken voor ance en haren dat niet veel kost en better dan de spullen die ze verkopen in de winkels. Als je spaans begrijpt kan je via youtube remedios caseros zoeken krijgt je heel veel ding voor als wat je nodig heb versnellen van haren groei van nagels , wimpers voor puisjes vlekken op gezicht of lichaam van als .

  [Antwoord]

 45. Annabel

  Mooi om te horen dat je weer thuis bent! Zelf vind ik dat je wimper er nu veel steviger uit zien. :)

  [Antwoord]

 46. Suus

  Goede review! Ik ben wel nieuwsgierig geworden :)

  [Antwoord]

 47. Marike

  Wat fijn dat je weer uit het ziekenhuis bent! :)

  [Antwoord]

 48. Nina

  Leuk om te lezen!!! Jammer dat het toch niet werkt.

  [Antwoord]

 49. Amber

  Ik vind het verschil eerlijk gezegd moeilijk te zien, omdat de voor foto een beetje onduidelijk is. Voor het geld is het zeker de moeite waard om te proberen, dus wie weet ga ik het maar eens doen.

  Fijn dat je uit het ziekenhuis bent.

  [Antwoord]

 50. Manon

  Klinkt veel belovend en is helemaal niet zo duur. Hier ben ik wel benieuwd naar!

  [Antwoord]

 51. Dilara

  Ik was gelijk benieuwd naar dit artikel toen ik het zag! Jammer dat je geen duidelijk resultaat hebt maar het is alsnog leuk om te lezen. Ik ben blij dat het goed met je gaat. X

  http://www.b-toblack.blogspot.nl

  [Antwoord]

 52. Cynthiiaa

  Wow, best een wonderolie toch! Ok, dat ze niet langer zijn is nog niet zo een probleem bij jou, je hebt gorgeous lashes. Wel gaaf dat ze er voller uitzien, alsof ze meer gevoed zijn. Gorgeous resultaat, dat zeker! Ik heb wel eens vaseline gebruikt, mijn wimpers leken er voller door, maar of het werkelijk zo was, is nog steeds de vraag. xd

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Vaak zit het tussen je oren hè? hahaha. :p

  [Antwoord]

 53. Anne vdh

  Haha de ontlasting op gang brengen?
  Jammer dat ze niet je wimpers laten groeien, so much voor de naam wonderolie;-) Ik denk dat ik het te veel gedoe zou vinden om elke avond te doen waardoor ik het zo vaak vergeet dat de olie helemaal niks doet haha.

  Hey wat goed dat je uit het ziekenhuis bent zeg:D Echt fijn voor je!

  [Antwoord]

 54. Anouk

  Wat een duidelijke review! Heel fijn om te lezen. Jammer dat ze niet langer worden, maar sterker en voller daar doe ik het ook voor!

  [Antwoord]

 55. Lizzy

  Leuke tip om toch nog je flesje op te maken; heerlijk voor in bad! Krijg je echt een zachte huid van. Of als haarmasker! Ik doe zelf een paar druppels door mijn conditioner heen, echt super spul.
  Leuke blog heb je, sterkte!

  [Antwoord]

 56. Jorinde

  Lange wimpers heb ik al, maar ze zouden best wel wat sterker mogen zijn!

  [Antwoord]

 57. Laura

  Handig! x

  [Antwoord]

 58. Liliane

  Ik moest even lachen om het stoelgangverhaaltje :P
  En fijn dat je weer uit het ziekenhuis bent maar dat had ik al gezegd maar ik meen het nog steeds dus nogmaals: fijn dat je uit het ziekenhuis bent :P
  \o/

  [Antwoord]

 59. Michelle

  Is dit wel goed voor je ogen? Over vaseline heb ik namelijk vaker gelezen dat dit een laagje over je hoornvlies legt en dat is heel slecht voor de ogen. Ik kan me voorstellen dat dat met dit ook zo is.

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Je smeert het op je wimpers hè? Dan komt het als het goed is bijna niet in contact met je ogen. Tenslotte wordt olie vaak gebruikt in en als make-up remover en lijkt het mij dus heel onwaarschijnlijk als je daardoor last krijgt van je ogen. Dan zal make-up remover dat namelijk ook moeten doen, en dan zullen heel veel mensen met slechte ogen rondlopen.

  [Antwoord]

  Michelle Reply:

  Daar heb je gelijk in! Alleen hetgeen wat me tegen spreekt is dat de olie in make up producten ook daadwerkelijk bedoeld is voor de ogen en daar dus ook getest voor zal zijn. Dat is bij dit product niet zo. Verder weet ik het ook niet hoor, het kan inderdaad goed zijn dat het helemaal geen kwaad kan, maar bij het vergelijken met Vaseline wilde ik alleen even zeggen dat het misschien goed werkt voor de wimpers, maar dat je een beetje moet oppassen wat je op je ogen smeert en zeker als het niet voor ogen is bedoeld. Ook heb je gelijk in dat het vooral voor op de wimpers gebruikt word en niet letterlijk in het oog, dus het zal inderdaad allemaal wel mee vallen. Wel kan ik me voorstellen dat als je ermee gaat slapen etc. dat het toch wel in je ogen kan komen.

  Verder leuk artikel trouwens! Wat ik ook nog even wil zeggen: Ik zag laatst dat je pas 13 bent, wat super knap dat je dan al zo’n goed lopende website opgezet hebt zeg!

  [Antwoord]

 60. Flow

  Als je mascara op doodt overdag maakt dat dan uit ??? Want ik heb het ook gekocht maar ik weet niet of het dan helpt

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Als je de olie ‘s avonds aanbrengt dan zie je er de volgende ochtend niets meer van. ;) ‘s avonds je mascara er af halen en de olie aanbrengen, dan gaat het prima!

  [Antwoord]

 61. Charlotte

  Ik doe elke dag mascara op.
  Want ik hou geen wimpers meer over als ik zo blijf door gaan.
  En groeien ze er ook weer haren bij??

  Dit zie de vraag die ik heel graag wilde stellen hoop dat ik antwoorden krijg

  Liefs,

  Charlotte

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Haal je je mascara er elke avond wel weer af? Er groeien volgens mij geen wimpers bij, maar als er wimpers uitvallen groeien ze wel terug. Ik hoop dat je wat aan die info hebt!

  [Antwoord]

 62. Simone

  Het is inderdaad geen wondermiddel, maar je kunt het wel toevoegen aan je verzorgingsritueel. Net als gezichtscrème bijvoorbeeld, ik heb nog nooit een crème gehad waarbij mijn huid na een paar keer smeren tien keer zo mooi was, maar het helpt wel goed je huid te onderhouden.

  [Antwoord]

 63. Marlieke

  Haha, ik kan in je ogen zien wat jij ziet op die foto’s. :lol:

  [Antwoord]

 64. Brigitte Vateenberghe

  Voor een meisje van 13 jaar proficiat, ik ga dat zeker eens uit proberen.
  Het is niet zo belangrijk lange wimpers (er bestaan mascara’s genoeg) te hebben maar wat mij betreft gaat het om gezonde wimpers met als meerwaarde volle en stevige wimpers.
  Veel succes met andere zoektochten….L

  [Antwoord]

 65. nihaad

  Hahah leuke revieuw maar ok wil eebij zeggen hoe langer je wonderolie gebruikt dan telkens worden je wimpers lang

  [Antwoord]

Laat een comment achter

:| :p :o :love: :lol: :kiss: :D :$ -_-

MENU